Våre forfattere

Team Member 1
Jonathan Kennedy
Jonathan Kennedy underviser i global folkehelse ved Queen Mary University of London. Han har en doktorgrad i sosiologi fra University of Cambridge. Den tverrfaglige forskningen hans er blitt publisert i ledende tidsskrifter for medisin, folkehelse, sosiologi og historie, og han har skrevet for aviser som Guardian og El País. Patogenese er den første boken hans.
Team Member 2
Petter Fiskum Myhr
Petter Fiskum Myhr har en lang karriere i NRK, han har vært leder for Rockheim og var direktør for Olavsfest i Trondheim i nesten ti år. Han er utdannet litteraturviter og har skrevet flere fagbøker. Han har også skrevet flere bøker om Bob Dylan.
Team Member 1
Einar Øverenget
Einar Øverenget er professor i filosofi ved Høgskolen i Innlandet. Han er i tillegg en aktiv samfunnsdebattant og mye brukt foredragsholder. Denne boken er inspirert av hans mangeårige arbeid med filosofen Hannah Arendt.
Team Member 2
Siri Sjøgren Selmer
Siri Sjøgren Selmer er seksbarnsmor og statsviter. Hun har publisert en rekke kronikker i landets største aviser. I 2019 sa hun opp jobben sin i forvaltningen, for å vie seg til det å skrive. Siri henter mye inspirasjon til tekstene sine hjemme blant de seks barna. Nora og korona er hennes debutroman.
Team Member 2
Jan Kerr Eckbo
Jan Kerr Eckbo (1945-) fikk sin vitenskapelige utdannelse i USA og har en BSc og MSc fra Stanford Universitet. Der arbeidet han også i noe over et år med sin doktorgrad innen materialfysikk, før han besluttet å stanse dette smale, akademiske sporet for å få en bredere tilnærming til sine omgivelser gjennom praktisk arbeide i næringslivet. Han har bodd samlet mer enn tolv år i USA hvor han samarbeidet med forskningsinstitusjoner som SRI (Stanford Research Institute), Battelle og Nasa. I mer enn tredve år utviklet han og ledet en rådgivningsvirksomhet i Norge og arbeidet med teknologi- og kompetanseutvikling i det internasjonale markedet. Han har alltid vært interessert i og opptatt av naturen og menneskenes plass i denne, og natur- og samfunnsvitenskap har vært en viktig del av hans liv. Han har skrevet bøkene En historie om livet, Bevissthet og virkelighet og Maktens narrespill, og var en aktiv foredragsholder i mange år om samfunnsutvikling, teknologi og naturforhold. I en årrekke holdt han også kurs om disse tema.
Team Member 2
Paulo Coelho
One of the most influential writers of our time, Paulo Coelho is the author of 30 international bestsellers, including The Alchemist, Brida, Veronika Decides to Die, Manual of the Warrior of Light and Eleven Minutes. He is a member of the Brazilian Academy of Letters and a United Nations Messenger of Peace. Paulo is the recipient of 115 international prizes and awards, among them, the Chevalier de l'Ordre National de la Légion d'Honneur (Legion of Honor). Born in Rio de Janeiro in 1947, he soon discovered his vocation for writing. He worked as a director, theater actor, songwriter, and journalist. In 1986, a special meeting led him to make the pilgrimage to Saint James Compostela (in Spain). The Road to Santiago was not only a common pilgrimage but a turning point in his existence. A year later, he wrote The Pilgrimage, an autobiographical novel that is considered the beginning of his career.
Team Member 2
Thorbjørn Kaland
Thorbjørn Kaland (født 1960) er geolog fra Universitetet i Bergen, og har også studert biolog. Han har allsidig bakgrunn som petroleumsgeolog, naturforvalter og universitetslektor. I dag er han tilknyttet Høgskolen på Vestlandet.
Team Member 2
Margrethe Salvesen
Margrethe Salvesen er sykepleier, og har arbeidet både ved hjerte-lungeavdelingen og innenfor rus og psykiatri ved Ålesund sjukehus, samt ved Oslo Universitetssykehus og Blå Kors. Hun har ulike konsulentroller ved Ålesund mottakssenter for flyktninger og har vært engasjert som rådgiver av Trondheim kommune i arbeidet mot radikalisering og voldelig ekstremisme. Hun bor nå i Trondheim.
Team Member 2
Birgit Bulla
Birgit Bulla er frilansredaktør for forskjellige magasiner og bor i Munchen. At hun ikke er alene om å ha en problemblære, viser den overveldende responsen hun fikk på bloggen sin pinkelbelle.de. Og ironisk nok – Bulla er det latinske ordet for blære!
Team Member 2
Christiana Figueres
Christiana Figueres var leder for FNs klimapanel fra 2010 til 2016 og en av arkitektene bak Parisavtalen i 2015. Sammen med sin rådgiver Tom Rivett-Carnac etablerte og driver hun nå Global Optimism, en organisasjon med fokus på miljø og sosial endring.
Team Member 2
Anders, Maria og Barbro Nordrum
Anders og Barbro Nordrum har siden 2016 drevet bloggen datsja.no hvor de skriver om kjøkkenhagen i et beredskapsperspektiv. Anders er gartner og tidligere gartnerlærer. Maria Nordrum har doktorgrad i russisk språk og har bodd fem år i Russland. Boken er skrevet som et samarbeidsprosjekt mellom de tre.
Team Member 2
Janne Helene Arnesen
Janne Helene Arnesen er drakthistoriker og arbeider ved Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design. Hun har sydd siden hun var liten og er sjelden å se uten et sytøy i hendene. På @traadtil deler hun tips og triks om å reparere klær.
Team Member 2
Tom Rivett-Carnac
Tom Rivett-Carnac var politisk rådgiver for Christiana Figueres da hun ledet FNs klimapanel. Sammen med henne etablerte og driver han nå Global Optimism, en organisasjon med fokus på miljø og sosial endring.
Team Member 2
Joseph Mercola
Joseph Mercola er kjent for sin populære blogg og i boken Maskefall reiser han mange viktige spørsmål om covid-19- pandemien og dens håndtering. «Vi trenger etterprøvbare spekulasjoner i vår søken etter sannhet. For alle som er opptatt av frihet, menneskerettigheter og framskritt, er denne boken en motvekt til den rådende konsensus og formidler viktig informasjon som ikke er lett å finne i massemedia.» Fra forordet til professor Halvor Næss