Nyheter

 • FERIETIPS: Isbrevandring i Norge

  FERIETIPS: Isbrevandring i Norge
  Har du noengang tenkt tanken på å begi deg ut på eventyret våre flotte norske isbreer byr på? Tenk å kunne forsvinne inn i en annen og helt magisk verden, rett her i hjemlandet. Vi omgir oss med kraftfulle steder vi tar for gitt og knapt ofrer en tanke. Likefullt står de der, sprengfulle av opplevelser, skjønnhet og en ro man ikke kan kjøpe for penger. Kanskje det er den sommeren i år? Sommeren du tar steget inn i isens magiske rike? I boken Spor i is får du tipsene du trenger!
  Les mer
 • SAMTALE: Hva skjer egentlig med ytringsfriheten?

  SAMTALE: Hva skjer egentlig med ytringsfriheten?

  1984 eller Brave New World? Rød eller blå pille, spør forlegger Øyvind Hagen i innledningen av denne viktige samtalen som finner sted mellom professor i filosofi Einar Øverenget og journalist og redaktør Kristin Flood på Litteraturhuset i Oslo. En samtale virkelig verdt å få med seg for alle som er opptatt av frihet. En samtale basert på tankerekkene Øverenget har nedtegnet i boken Intoleransens inntog.

  Les mer
 • KRISE? Da kan du hente mat ut av plenen!

  KRISE? Da kan du hente mat ut av plenen!

  Hva gjør du om Norge blir rammet av en matvarekrise? Det er krig i Europa og mye usikkerhet. Visste du at du enkelt kan lage deg et eget ekstra spiskammers ved å gjøre om plenen til en kjøkkenhage?


  Vi tror at alle kan lære nok om dyrking, høsting og lagring til å bidra med en betydelig egenproduksjon av grønnsaker - om vi skulle oppleve perioder med redusert mattilgang. Det vi trenger er kunnskap, en plen eller et annet jordstykke, en spade og frø.

  Les mer
 • En portal til grenseløs fantasi

  En portal til grenseløs fantasi
  Å lese en bok er en berikende opplevelse som kan åpne dører til nye verdener og perspektiver. Bøker er portaler til grenseløs fantasi og kunnskap. Når du åpner sidene i en bok, trer du inn i en verden skapt av forfatterens ord, hvor du kan leve gjennom karakterers opplevelser og følelser. Bøker tar deg med på eventyr uten å begrense deg til en fysisk plassering. Du kan reise til fjerne land, utforske historiske perioder, og oppleve nye kulturer gjennom litteraturens magiske kraft.
  Les mer